Poverenik: Završen projekat koji je finansirala Norveška

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić sastao se sa ambasadorom Norveške u Srbiji, Arne Sanes Bjornstadom. Glavna tema bio je završetak projekta koji je finansiran iz sredstava bespovratne pomoći bilateralnog programa Kraljevine Norveške.

Zajednički je konstatovano da je projekat, koji je trajao 38 meseci, realizovan besprekorno, na najbolji mogući način.

Zvanični naziv projekta je "Izgradnja kapaciteta Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za efektivno i adekvatno izvršavanje njegovih zakonskih ovlašćenja i obezbeđivanje ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama i prava na zaštitu podataka u skladu sa evropskim standardima".

Kako je navedeno u saopštenju, posebnu vrednost predstavlja činjenica da je realizovan sa veoma korisnim efektima, ne samo po unapređenje resursa same institucije poverenika, već i za niz organa vlasti na državnom i lokalnom nivou.

Arne Sanes Bjornstad se interesovao za stavove poverenika u vezi sa uspostavljanjem novog zakonodavnog okvira u oblastima ljudskih prava koja poverenik štiti, a posebno za oblast zaštite podataka o ličnosti, naglasivši spremnost Norveške da i ubuduće pruža podršku instituciji poverenika.

Razgovarano je i o odnosu izvršne i zakonodavne vlasti prema instituciji poverenika, a Bjornstad je ocenio delovanje poverenika kao nezavisne institucije kao veoma vredno i korisno.

Ambasador je posebno naglasio veliki lični doprinos aktuelnog poverenika izgradnji institucije kao izuzetan, i izrazio uverenje da među saradnicima poverenika postoje ljudi koji bi funkciju poverenika mogli da vrše na valjan način, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи