Odštetni zahtev izvođača na deonici Ub – Lajkovac neosnovan

Odštetni zahtev grupe izvođača radova na deonici UB – Lajkovac, od kojih je Ministarstvo građevine naplatilo bankarske garancije od 342 miliona dinara, neosnovan je, izjavio je pomoćnik ministarke građevinarstva za drumski saobraćaj Saša Stojanović. 

Stojanović za Tanjug kaže da će Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture razmisliti da li će bilo šta odreagovati po tom pitanju i navodi da ukoliko su izvođači nezadovoljni postupanjem Ministarstva imaju mogućnost da traže zaštitu prava na sudu.

"Srbija je zemlja apsurda, šta možete očekivati od nekoga ko je napravio propuste u izgradnji i dozvolio da autoput koji nije u upotrebi propadne. Odakle mu uopšte volja i hrabrost da podnese odštetni zahtev protiv države, sa kojom su imali ugovor da izgrade autoput, predaju objekat, a vidimo šta smo dobili u prethodnom periodu", kazao je Stojanović.

Pomoćnik ministarke je pokazao fotografije na kojima su prikazani delovi kolovoznih konstrukcija nakon skidanja asfalta koju su izgradili oni koji su podneli odštetni zahtev, a na kojima se vidi da je za izgradnju puta umesto šljunka korišćeno blato i glina. 

"Ovo je slika i prilika njihovog rada tako da nemam neki poseban komentar", kaže Stojanović.

Izvođači radova na deonici Ub - Lajkovac - građevinskih preduzeća "Putevi Užice" i "Planum" Ministarstvu su predali odštetni zahtev u iznosu od 728,7 miliona dinara, jer ih je, kako navode, toliko koštala prevremena i neopravdana naplata bankarske garancije sa svim troškovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара