Video-nadzor na pružnim prelazima na Koridoru 10

U beogradskom železničkom čvoru i na deonici barske pruge od Beograda do Valjeva biće postavljeno 120 kilometara optičkih kablova. Zahvaljujući tome, biće osvetljeno 25 putnih prelaza od Beograda do Valjeva, a na njima će biti instaliran i video-nadzor, što će značajno doprineti poboljšanju bezbednosti železničkog saobraćaja na putnim prelazima.

Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" potpisala je sa konzorcijumom domaćih kompanija, koji čine Institut "Mihajlo Pupin" i "Telefonkabl", ugovor o rehabilitaciji i modernizaciji elektrotehničke infrastrukture na prugama međunarodnog železničkog Koridora 10 u vrednosti oko 3,5 miliona evra.

Ugovor su potpisali generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić i u ime konzorcijuma Vladan Batanović, pomoćnik direktora Instituta "Mihajlo Pupin".

"Vrednost ugovora je oko 3.488.000 evra, a njime je obuhvaćena rehabilitacija elektrotehničke infrastrukture na prugama železničkog čvora Beograd i deonicama Stara Pazova – Šid, Resnik–Lapovo i Mala Krsna – Velika Plana", rekao je Jevtić nakon potpisivanja, saopšteno je iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Prema njegovim rečima, sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a predviđeni rok za realizaciju ugovorenih radova je 400 dana.

U okviru ovih radova, u beogradskom železničkom čvoru i na deonici barske pruge od Beograda do Valjeva biće postavljeno 120 kilometara optičkih kablova.

Zahvaljujući tome, biće osvetljeno 25 putnih prelaza od Beograda do Valjeva, a na njima će biti instaliran i video-nadzor, što će značajno doprineti poboljšanju bezbednosti železničkog saobraćaja na putnim prelazima.

Konzorcijum domaćih firmi do posla je došao na međunarodnom tenderu, u skladu sa pravilima ove međunarodne banke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара