Šta Kopaonik nudi tokom zime i praznika

Prvi sneg je po tradiciji i ove godine pao na Kopaoniku, a ovog popodneva baš veje i uskoro bi mogao da odmeni topove za veštački sneg na ski stazama. Za novu sezonu obnovljeno je više smeštajnih objekata a skijaše na najpopularnoj zimskoj destinaciji čeka i nekoliko novih žičara.

Zabelele su se padine Kopaonika, ali ne od prirodnog već od veštačkog snega. Već dva dana bez prestanka rade svi topovi za pravljenje belog pokrivača.

Gosti su fascinirani planinom, vazduhom i skijaškim stazama.

Mesta na Kopaoniku u vreme novogodišnjih praznika i školskog raspusta više nema bez obzira na cenu koja dostiže dnevno i do 170 evra po osobi.

"Trenutno su veoma aktuelni termini u decembru. To je prava prilika da se na Kopaoniku skija i odmora, a ujedno i izbegnu velike gužve i najskuplji termini u januaru", kaže Slađana Radić iz "MK rizort Kopaonik".

Na početku sezone "Skijališta Srbije" najavljuju popuste od 10 do 30 odsto.

"Od ove godine, imaćemo dupli ski-lift na Marinim vodama koji će više od tri puta povećati kapacitet skijaša i rasteretiti skijalište, jer taj deo zbog gužvi nije bio mnogo posećen na stazama", kaže Darko Jovanović, zamenik rukovodioca Ski-centra na Kopaoniku.

I putari su kažu spremni za sneg. Na punktu Srebrnac, iz pravca Brzeća prema Kopaoniku, petočlane ekipe Kruševac puta sa mehanizacijom dežuraju od prvog novembra i biće tu do kraja zime.

Zvanično, zimska turistička sezona na Kopaoniku počinje 6. decembra, ski-openingom, koji će se ove godine održati u dva termina. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи