Šabić pokrenuo postupak nadzora u Fondu PIO, Sekretarijatu predsednika i SNS-u

Povodom obrade ličnih podatka penzionera, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak nadzora u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Generalnom sekretarijatu predsednika Republike i Srpskoj naprednoj stranci.

U saopštenju poverenika Rodoljuba Šabića se navodi da mu se obratilo više penzionera kojima su proteklih dana stigla pisma adresirana na njih, iz čije sadržine se zaključuje da je upućeno korisniku penzije, da ga je potpisao predsednika Srbije i da je na koverti oznaka SNS.

Neki od tih građana su, piše u saopštenju, naveli da su pisma adresirana na njihovu maloletnu decu, kao korisnike porodičnih penzija.

Šabić je zatražio od Fonda da se u roku od pet dana izjasni da li je podatke o imenima, prezimenima i adresama korisnika penzija učinio dostupnim SNS, predsedniku Srbije ili trećem licu, a ako jeste da navede koji je pravni osnov i svrha takvog postupka.

Izjašnjenje u istom roku Šabić je zatražio i od Generalnog sekretarijata predsednika Republike i SNS.

Po okončanju postupka nadzora poverenik će, kao i obično, o rezultatima i u skladu s njima preduzetim merama obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи