Kina zainteresovana za obuku pilota u Vršcu

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang boravio je u poseti Akademiji za obuku pilota u Vršcu. Nakon obilaska izjavio je da bi ubuduće i kineski piloti mogli da se obučavaju u Vršcu.

Kineskom ambasadoru prenetovane su sve mogućnosti akademije u Vršcu, kao jedinstvenog kompleksa u ovom delu Evrope gde se piloti obučavaju još od 1954. godine.

Na 350 hektara smešteni su aerodrom sa aerodromskim kontrolnim tornjem, škola i modernizovana flota od 20 vazduhoplova. Nakon svega što je video, ambasador Kine kaže da su mogućnosti za saradnju izvesne.

"Nisam znao da je ovako moderna velika, na viskom nivou. Razmenili smo mišljenja o tome kako da počnemo da sarađujemo u ovoj oblasti", kaže Li Mangačng. 

Predsrag Jovanović, direktor Kontrole letenja kaže da mogu ponuditi kineskim partnerima kvalitetnu obuku uz prihvatljivu cenu.

"Kineski studenti bi ovde učili u jednom prijateljskom okruženju pošto su građani kine ovde uvek dobrodošli", istakao je Jovanović.

Jovanović je dodao i da su prognoze da će u narednih 20 godina u svetu nedostajati 800.000 pilota, pa bi Akademija u Vršcu mogla da bude izbor za školovanje pitomaca iz čitavog sveta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи