Deset meseci od ubistva Olivera Ivanovića, nema pomaka u istrazi

Lider Građanske incijative "Srbija, demokratija, pravda" ubijen je pre 10 meseci. Pomaka u istrazi nema, niti se o toku istrage bilo ko oglašava. Saradnici i prijatelji Ivanovića poručuju da su međunarodnim institucijama u Prištini uputili pismo tražeći da utiču na nadležne da iznesu rezultate istrage ubistva.

Još uvek nepoznati napadač ispalio je 16. januara više hitaca na Olivera Ivanovića ispred sedišta stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Ksenija Božović iz incijative "Srbija, demokratija, pravda" ukazuje da ni deset meseci posle ubistva ne postoji nijedan novi detalj.

"Ne znamo dokle je stigla istraga, ne znamo ni da li je saslušan još neki svedok. Niko se po tom pitanju ne oglašava, pomaka nema", rekla je Ksenija Božović.

Saradnici, članovi porodice i prijatelji zapalili su sveće na mestu gde je pre 10 meseci ubijen Ivanović i poručili su da su međunarodnim institucijama u Prištini uputili pismo tražeći da utiču na nadležne da iznesu rezultate istrage ubistva.

"Osim javnih političkih prepucavanja, rijalitija slobodno i spekulacija, institucije ne rade ništa, nikakvu informaciju ne daju ni nama, njegovim saradnicima, čak ni članovima njegove porodice, ostaju nemi", poručila je Božovićeva.

"Imaju snimke, a bez razloga ćute"

Božovićeva je navela da imaju nezvanične informacije od pojedinih ljudi iz Prištine "da sve imaju, imaju i dokaze imaju i snimke", dodajući da ne vidi razlog zašto se ne oglašavaju.

Pomenula je i to da su juče putem mejla uputili zvanično otvoreno pismo na adrese svih međunarodnih institucija u Prištini (Euleks, EU, Kfor i ambasade) da ih podsete na to da je danas deset meseci od ubistva Olivera Ivanovića, da ih pitaju šta su uradili i šta su uradile kosovske institucije koje su oni "instalirali".

"Tražimo od njih da iskoriste svoj diplomatski imunitet i uticaj na te institucije i vrlo brzo izađu sa bilo kakvom informacijom dokle je stigla istraga, ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića, zašto i kome je smetao Oliver Ivanović", napomenula je Božovićeva.

Na pitanje novinara da li su im vraćeni oprema i resiveri, Božović je odgovorila da im još nisu vraćeni, iako svakodnevno apeluju i pišu da im se vrati oprema.

"Međutim, posle naše izjave da ćemo mi opremu, kada je budemo dobili, verovatno proslediti nekoj stranoj laboratoriji, gde ćemo pokušati i mi da izvučemo snimke koje nam nisu dozvolili na dan ubistva, ne samo da nismo dobili opremu, već ni odgovor na pitanje zašto nam oprema još uvek nije vraćena", istakala je Božovićeva.

Predsednik Građanske inicijative Za naš Zvečan Dragiša Milović rekao je da je dobro što je šef srpske diplomatije Ivica Dačić pomenuo slučaj Ivanovićevog ubistva na sednici SB UN.

Dodao je da se svakog dana od Beograda, Prištine i predstavnika međunarodne zajednice mora tražiti odgovor na pitanje ko je počinio ovaj gnusni zločin.

"Čini mi se da svih ovih 10 meseci pokušava da se Ivanovićevo ubistvo na neki način stavi po strani, zataška", rekao je Milović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво