Apel i upozorenje: Ne penjite se na vagone!

"Infrastruktura železnice Srbije" apeluje na sve, a posebno na najmlađe, da se ne penju na vagone na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život. Dečak starosti oko četrnaest godina prilikom penjanja na vagone u železničkoj stanici Beograd ranžirna u Makišu doživeo je strujni je udar i teško povređen.

Prema izjavama dežurnog železničkog osoblja, prilikom nesreće u železničkoj stanici Beograd ranžirna u Makišu dvojica dečaka danas nešto pre 14 sati penjala su se na vagone na 13. i 14. koloseku i skakali sa vagona na vagon, kako bi se fotografisali, saopštavaju "Infrastruktura železnice Srbije".

Jedan dečak je tom prilikom pretrpeo strujni udar. Posle intervencije Hitne pomoći i MUP-a, dečak je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar.

Tokom večeri, povređeni dečak prebačen je u bolnicu u Tiršovoj, a pored lekara iz zdravstvenih ustanova, na njegovom zbrinjavanju bio je angažovan i Zavod za zdravstvenu zaštitu železničara.

"Infrastruktura železnice Srbije" i ovaj put upozorava da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25.000 volti. Zbog njene izuzetno velike snage do strujnog udara može da dođe i ako se uđe u strujno kolo, koje može biti čak i nekoliko metara udaljeno od same kontaktne mreže.

Posledice takvog strujnog udara najčešće su tragične, a godišnje na taj način život izgube tri do četiri, najčešće mlade osobe.

Poslednjih godina često se mladi penju na putničke i teretne vagone duž srpskih pruga kako bi se fotografisali, i gotovo po pravilu takvi slučajevi završavaju se strujnim udarom, a posledice budu najtragičnije, upozorava se u saopštenju.

"Infrastruktura železnice Srbije", kako se navodi, sa svoje strane čini sve što je u njenim mogućnostima da se ovakve nesreće ne događaju, ali i pored znakova upozorenja i obezbeđenja železničkih objekata, neophodno je da se pravila poštuju i da se shvate sve opasnosti od penjanja na vagone, kako bi se izbegle tragične posledice i mladi sačuvali svoje živote.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво