Osvrt na vežbu "Vek pobednika"

"Vrlo dobro" - tako je ocenjena vežba "Vek pobednika", kojom je Srbija obeležila stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu. Na vežbi je učestvovala kopnena vojska, Rečna flotila, Specijalne brigade, Raketni sistemi i protivvazdušna odbrana u sadejstvu sa kopna, reke i vazduha. Više od 8.000 vojnika na deset lokacija bez ijednog disciplinskog prekršaja.

Na vežbi je učestvovala kopnena vojska, Rečna flotila, Specijalne brigade, Raketni sistemi i protivvazdušna odbrana u sadejstvu sa kopna, reke i vazduha. Više od 8.000 vojnika na deset lokacija bez ijednog disciplinskog prekršaja.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ono što je suštinski značaj i kvalitet vežbi jeste što je pokazan visok nivo obučenosti svih jedinica i što je pokazano da je sva naša tehnika, svo ljudstvo u stanju da odgovori na bilo kakav izazov i ispuni bilo kakvo naređenje našeg rukovodstva.

Na vežbi je proveren borbeni sistemi i sposobnosti Vojske.

"Jedinice Vojske Srbije u odnosu na postavljene i definisane misije mogu ostvariti sve one rezultate u kontekstu svih izazova i rizika koji mogu da se pojave ne samo pred Srbijom nego i pred naše građane pa i pred samu vojsku, posmatrajući kao oružanu silu", rekao je Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Iz Vojske zahvalnost vrhovnom komandantu, na poverenom zadatku. A prikaz vežbe građani su pratili duže od osam sati na programu RTS-a i direktnom prenosu.

"Želim da se zahvalim i svim ljudima u RTS-u koji su zaista demonstrirali visoko profesionalno umeće ali i više od toga", rekao je Vulin. 

Vežbu, koja je održana na 10 lokacija od Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na jugozapadu Srbije, prenosilo je 70 kamera, 10 režija na terenu i dvesta ljudi na zadatku. Bio je to najgledaniji progaram juče koji je pratilo milion i 800 hiljada gledalaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво