Venci i poruke predstavnika opozicije povodom Dana primirja

Nekoliko opozicionih stranaka obeležilo je Dan primirja u Prvom svetskom ratu polaganjem venaca na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda na Novom groblju ili slanjem poruka o značaju današnjeg dana.

Povodom stogodišnjice Velikog rata, predstavnici Narodne stranke položili su vence na Novom groblju i time iskazali poštovanje vojnim i civilnim žrtvama koji su izgubili život u borbi za slobodu.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić istakao je da je sećanje na žrtve Velikog rata naša obaveza i amanet koji moramo preneti budućim generacijama.

"Na današnji dan obeležavamo stotu godišnjicu velike pobede i milionskih žrtava za slobodu. Imamo svako pravo da na njih budemo ponosni, kao malo koji drugi narod na svetu. Naša je obaveza da sećanje na njihovu žrtvu sačuvamo u našem vremenu, i kao amanet prenesemo budućim generacijama. Oni će biti živi dok smo im zahvalni i dok ih se budemo sećali", poručio je Jeremić.

Na stogodišnjicu kraja Prvog svetskog rata, Pokret slobodnih građana u ime Građanskog bloka 381 podseća rečima da su "milioni naših predaka dali živote da bi Srbija bila slobodna i zauzela zasluženo mesto u evropskoj porodici naroda".

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) proslavlja dan stogodišnjice pobede Kraljevine Srbije i saveznika i proglašenja kraja "najkrivavijeg rata do tada" u svojim odborima i poručuju da se danas obeležava najvažniji dan u zadnjih 100 godina.

Predsednik POKS-a Žika Gojković izjavio je da je danas veliki praznik, iako su, kako kaže, sve veličanstvene pobede Kraljevine Srbije u Prvom svetskom i u balkanskim ratovima poništili komunisti 1945. godine.

"Srpske žrtve, koje su bile najveće, jer smo izgubili više od polovine mlade muške populacije, poništili su komunisti i postale su uzaludne. Ipak, danas, u znak sećanja na poginule junake nosimo bledoljubičasti cvet Natalijina ramonda, nazvan po kraljici Nataliji", rekao je Gojković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво