Zlato za Miloša Grubora na olimpijadi iz mikroelektronike

Miloš Grubor, student Elektrotehničkog fakulteta i osvajač zlatne medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike, prvi je koji je posle više godina uspeo da sa pobedničkog trona skine nemačke studente.

"Samo smo odmerili snage i eto desilo se prvo mesto. I profesor mi je rekao da se ne nadam da ću osvojiti prvo mesto, ali da mogu da osvojim neko mesto zato što su uglavnom stariji studenti master i doktorskih studija", kaže Miloš.

Prosek ocena mu je 9,90. A na takmičenju je pokazao najbolje znanje iz oblasti na kojima je na fakultetu ocenjen devetkama.

"To su 30 teorijskih zadataka, rešavali smo probleme koje dobijamo na ispitnim zadacima, samo malo komplikovanije, malo drugačije formulisane, iz raznih oblsti", objašnjava Miloš.

Još razmišlja gde će da nastavi master studije.

"Prijave su sad u toku, tako da treba da se prijavim za master studije. Želim malo da se osamostalim pošto 22 godine živim sa roditeljima tako da bih iskusio samostalan život, pa onda ćemo videti. Praksu sam imao ove godine na Djuk univerzitetu i to je trajalo tri meseca i dobio sam ponudu za doktorske studije ali trenutno nisam prihvatio", kaže Miloš.

Za takmičenje je čuo od drugarice koja je prošle godine osvojila treće mesto.

"Ovo je još jedan kamenčić u mozaiku nagrada koji naši studenti dobijaju i koji potvrđuju visok kvalitet, a to je nešto čime se mi najviše ponosimo", objašnjava dekan Elektrotehničkog fakulteta UB Milo Tomašević.

A Miloš kaže da se više neće takmičiti kako bi mlađim kolegama pružio šansu da upoznaju Jermeniju, kolege iz drugih zemalja i steknu takmičarsko iskustvo.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 14. avg 2019, 18:01) - anonymous [neregistrovani]

Doktorat/Master

Miloše, topla preporuka, nakon što završiš osnovne studije ovde, master ili doktorske završi na Djuku ili bilo gde u UK/USA/CAN, jer je onda ceo svet tvoj, ovde ako završiš, završićeš na trafici.

(ponedeljak, 12. nov 2018, 09:08) - Nenad [neregistrovani]

Bravo Milose....

Ovakvim ljudima nase drustvo bi moralo obavezno da pomogne oni su nam ponos a svoje vreme treba da posvete nauci a ne da razmisljaju kako da dodju do svog stana i posla koji je pristojno placen. Kao drzava moramo dati sve od sebe da zadrzimo u zemlji ono sto je najbolje medju nama. Ovakvim ljudima obavezno dati stan i posao u naucnom institutu Srbije.