"Vek pobednika" – i vojnici i RTS na visini zadatka

Od Titela do Pešterske visoravni, sa zemlje i iz vazduha ekipe RTS-a prenosile su veliku vojnu vežbu "Vek pobednika". Vojnici su pokazali spremnost, a možemo ponosno da kažemo – i ekipe RTS-a.

Nekoliko nedelja se pripremalo, 70 kamera na deset lokacija, 200 zaposlenih Radio-televizije Srbije bilo je na terenu, ali i u studiju.

"Ovo je najkompleksnija stvar u ovih poslednjih desetak godina koliko sam ja na RTS-u po samoj veličini i složenosti", ističe novinar i urednik Zoran Stanojević.

"Sve treba povezati, deset lokacija, sve ljude, ne sme ništa da ispadne, sve mora da funkcioniše odlično. Tehnički deo ekipe se spremao poduže, nekoliko nedelja", dodaje Stanojević.

Novinarka Sanja Dragićević Babić kaže da je spremajući se za prenos vežbe dosta čitala.

Vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski napominje da se tolikim brojem kamera – 70 i takvim načinom prenosa do sada nije susretao.

Mnogo je projekata u karijeri reditelja Veselina Grozdanića. Ovaj poslednji, po mnogo čemu za njega je poseban.

Grozdanić naglašava da je ovo bio jedan od najkomplikovanijih prenosa koji je RTS ikada radio.

Kaže da se išlo simultano sa 11 televizijskih sistema koji prate ceo vežbovni dan sa preko 200 kolega. "Najteže za nas bilo što imamo deset različitih destinacija po Srbiji", dodaje Grozdanić.

Producentkinja Snežana Rodić Sinđelić ukazuje da svaki put sve složeniji.

"Kao i u video-igricama, pređete jedan nivo pa onda je sledeći složeniji", navodi Rodić Sinđelićeva.

..ali imamo dobre kolege sarađujemo odlično sa našom tehnikom, sa našim novinarima, sa kolegama na terenu,

Ističe da je ovog puta bio veliki broj signala koji dolaze sa terena – sve je to trebalo organizovati, postaviti prave ljude na prava mesta.

Koliko je današnji prenos bio zahtevan, dokaz je i to što se može uporediti samo sa još jednim – prenosom Evropskog prvenstva u atletici iz Beogradske arene.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво