Počasna paljba povodom Dana primirja

Povodom 11. novembra – Dana primirja u Prvom svetskom ratu, na Savskoj terasi Kalemegdanskog parka izvršena je počasna artiljerijska paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

Uz podizanje državne zastave i intoniranje himne "Bože pravde" počasnu paljbu je, u prisustvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i komandanta Garde Vojske Srbije general-majora Milomira Todorovića, tačno u 16 časova izveo Počasni bataljon Garde, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kratkoj, ali tradicionalno upečatljivoj svečanosti na Savskom platou prisustvovali su brojni Beograđani i njihovi gosti, čije je oduševljenje, pored deset istovremeno izvedenih plotuna, izazvao i Orkestar Garde koji je uz nezaobilazni "Marš na Drinu" izveo još nekoliko poznatih melodija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво