„Gazela“ u novom svetlosnom ruhu

Na mostu „Gazela“ pušteno je u rad novo dekorativno osvetljenje, a kako je precizirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje. Osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora.

Vesić je naveo da su reflektori postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta „Gazela“.

Osvetljenje je urađeno novom LED tehnologijom sa osnovom u tri boje: crvena, zelena i plava, čijim upravljanjem i mešanjem nijansi dobijamo i druge izvedene izvore svetlosti“, rekao je Vesić, saopštio je Beoinfo.

Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora, rekao je Vesić.

„Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnosnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji“, naveo je Vesić.

Napajanje same instalacije osvetljenja na konstrukciji mosta „Gazela“ izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke uz najbliže noseće stubove mosta. Izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano, kao što je predviđeno projektom, podsetio je Vesić.

„Vrednost radova na postavljanju dekorativnog osvetljena iznosi oko 102 miliona dinara“, istakao je Vesić.

Kako je ocenio zamenik gradonačelnika, „osvetljavanjem kako vitalnih objekata tako i kulturno-istorijskih znamenja dajemo im na značaju, ističemo njihovu lepotu i impozantnost, ali i pospešujemo bezbednost, što je naročito važno na mostovima“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара