NUNS: Podrška "Danasu" i Koraksu

Nezavisno udruženje novinara Srbije i četiri medijske asocijacije saopštile su da daju punu podršku listu "Danas", te ističu da je karikatura Predraga Koraksića, koju je objavio taj list, odgovor na optužbe šefa poslaničkog kluba SNS-a da "Danas" vodi kampanju protiv te stranke.

Medijska koalicija smatra da su reagovanja na tu karikaturu i, kako navode, organizovani napad predstavnika izvršne vlasti na list Danas, izraz neprijateljstva prema slobodi izražavanja, kao i slobodi umetničkog izražavanja.

Posebno sramotnom smatraju reakciju Ministarstva kulture i informisanja na karikaturu Danasa, koje se, kažu, nije oglasilo povodom naslovnice Ilustrovane politike, te traže smenu i ministra i državnog sekretara Aleksandra Gajovića, pored ostalog i zbog neuspešnog rada na Medijskoj strategiji i ovogodišnjeg konkursa za finansiranje medijskih sadržaja, koji smatraju kriminalnim.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 10. nov 2018, 19:24) - malenkost [neregistrovani]

mediji

Ovde mediji mogu da pišu o svemu i svačemu i bez posledica, nema veze što su podsetili Vučića kako su nacisti ubili celu njegovu porodicu. I uopšte NUNS ne treba da se plaši i da pruža podršku nikome jer Vučić je izjavio da mu je drago što se konačno vidi da mediji mogu da pišu sve i da je ovo demokratska zemlja.