Zvona sa Hrama Svetog Save u čast Dana primirja

Srpski patrijarh Irinej dao je blagoslov da se oglase zvona u Hramu Svetog Save na Vračaru povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u nedelju, 11. novembra, u 12.30.

"Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej dao je blagoslov da se oglase zvona u Spomen Hramu Svetog Save na Vračaru u nedelju, 11. novembra tekuće godine, u 12.30, a povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu u kome je naš blagoverni narod zajedno sa blagočestivim klirom Srpske pravoslavne crkve, čvrsto stojeći na strani saveznika, podneo veliku žrtvu u odbrani slobode koju vekovima skupo plaća", navodi se u saopštenju pres službe Srpske pravoslavne crkve.

Kako je rečeno, patrijarh Irinej doneo je tu odluku na predlog ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa i ambasadora Nemačke Tomasa Šiba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво