Vesić: Sledeće godine tramvajem preko Mosta na Adi

Postavljenje tramvajske pruge preko Mosta na Adi trebalo bi da bude završeno do 4. juna sledeće godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i pojasnio da će na taj način tramvajskim saobraćajem biti povezani Banovo brdo, odnosno Čukarica i Rakovica sa Novim Beogradom.

Vrednost radova je skoro dve milijarde dinara, a finansira ih Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, rekao je Vesić nakon obilaska radova.

Naveo da je veoma važno da se ovaj posao završi u roku jer od njega zavisi i realizacija drugih planiranih projekata.

"Završetkom radova na postavljanju tramvajske pruge preko Mosta na Adi stvoriće se uslovi da od juna sledeće godine počnu radovi na izmeštanju Starog savskog mosta i izgradnji novog i Most na Adi će biti skoro potpuno u funkciji", rekao je Vesić.

Da bi bio potpuno u funkciji neophodno je da se, između ostalog, završe i pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla, rekao je Vesić i podsetio da se trenutno izvode radovi na izmeštanju korita Topčiderske reke što je neophodno kako bi Bulevar Patrijarha Pavla bio proširen.

"Od sledeće godine ćemo raditi i same pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla tako da oni koji silaze sa Mosta na Adi i idu prema Rakovici više neće imati ovaj privremeni silazak već će koristiti pravi silazak koji će omogućiti da se Rakovica, a kasnije i Vidikovac, spoje sa Mostom na Adi, odnosno sa Novim Beogradom", rekao je Vesić.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 09. nov 2018, 09:27) - Jana [neregistrovani]

Super

Super, jedva cekam kad cemo moci da se provozamo novim sinama.

(četvrtak, 08. nov 2018, 19:27) - Pele [neregistrovani]

Planeta

Svakako će zaista omogućiti da most preko Ade spoji Novi Beograd sa Čukaricom, i sa tim smanji gužve u gradu.

(četvrtak, 08. nov 2018, 18:40) - Tami [neregistrovani]

Vlast

U Srbiji se radi i gradi!

(četvrtak, 08. nov 2018, 15:22) - anonymous [neregistrovani]

podrska

Drzava, vlast i sns uvek ispunjavaju ono obecano, ono sto su obecali i pre nego sto su stigli na vlast.. ispunjava se sve ono sto je potrebmo gradjanima velikog grada kao sto je Beograd.. radujemo se za sto vise ovakvih projakata

(četvrtak, 08. nov 2018, 15:19) - Mima [neregistrovani]

Politika

Jos jedna lepa vest za sve gradjane Beograda.