"Ferari" na auto-pijaci u Kraljevu

U poslednjih pet godina u Srbiju je uvezeno 450.000 polovnih automobila. Preko sajtova za oglašavanje i prodaju trenutno se nudi oko 150.000 vozila. Primat na tržištu polovnih automobila preuzeli su auto placevi dok auto-pijace beleže sve manji promet. Bez obzira na to auto-pijaca u Kraljevu opstaje i dalje je najveća u unutrašnjosti Srbije.

Trgovci polovnim automobilima u Kraljevu smatraju da je 300 mesta za prodaju sasvim dovoljno jer je ponuda i potražnja svake godine sve manja. Pijaca je nekada imala više od 500 parking  mesta.

Posle Bubanj potoka, auto-pijaca u Kraljevu je najveća u unutrašnjosti Srbije. Kraljevački auto-placevi su locirani van grada i prodavci su prinuđeni da prodaju putem oglasa na sajtovima. 

"Kroz prostor naše pijace Kraljevo prođe više od 10.000 ljudi, što kroz auto-pijacu što kroz druge delove pijace i sami prodavci koji imaju svoje auto-placeve i oni dovoze masovno vozila ovamo", kaže Srećko Bojanić, upravnik JKP "Pijaca" u Kraljevu.

Shvativši da je pijaca zapravo odličan prostor za marketing i promociju noviteta iz sveta auto-kozmetike, grupa poslovnih ljudi je izložila i "ferari 458 Italija". Auto je polovan kao i svi ostali, ali pripremljen za plasman na tržište.

"Auto prvo treba srediti, očistiti, oprati da bude kao nov. To je siguran recept da će se na auto-pijaci prodati. Svaka roba ima svog kupca. Čak i ovaj model koji vredi ovako polovan oko 220.000 evra", kaže Ivan Cvejić iz "Auto-šoua" iz Kraljeva.

Auto-pijaca u Kraljevu je trenutno od starog mosta do kvantaške pijace. Tako će ostati dok se završi novi atletski stadion jer je deo pijace ustupljen za prilaz kamiona i građevinske mehanizacije.

broj komentara 0 pošalji komentar