Položeni venci na spomenik caru Nikolaju Drugom

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin položio je venac na spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju Drugom u Beogradu i rekao da je on doprineo spasu Srbije u Prvom svetskom ratu i da je dobro odati počast svima koji su se borili za slobodu.

Venac je položen u okviru manifestacije "Dani slobode" kojom se obeležava 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu i 74 godine od oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu, a ambasador Rusije kaže da je ovakva prilika pravi praznik.

"U srpskom jeziku postoji jedna reč koju je teško doslovno prevesti na ruski jezik, slobodarstvo. Ovaj pojam objedinjuje ljubav prema slobodi, borbu za slobodu i brižljivo čuvanje sećanja na pretke koji su izvojevali slobodu za druge", naveo je Čepurin.

Istakao je da je srpski narod prošao kroz najteža iskušenja i više ratova u kojima je odbranio sopstvenu slobodu, tako da s puno prava treba da se naziva slobodarskim.

Vence je položio je i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Manifestacija "Dani slobode" počela je 19. oktobra i trajaće do 1. novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво