Mihajlovićeva naložila 24-časovne radove na deonici Ub–Lajkovac

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je svim angažovanim kompanijama na sanaciji deonice auto-puta od Uba do Lajkovca da od danas moraju da rade 24 sata dnevno, kako bi ta deonica bila završena do kraja godine, a kompletan auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

Na sastanku u Vladi Srbije, kome su prisustvovali kineski ambasador Li Mančang, predstavnici izvođača kineske kompanije "Šangdong", azerbejdžanske kompanije "Azvirt", "Energoprojekta", "Koridora Srbije", "Puteva Srbije" i Saobraćajnog instituta CIP, razgovarano je o tome kako ubrzati radove da bi oni bili završeni u roku.

Reč je o delu auto-puta koji su izgradile kompanije "Planijum" i "Putevi Užice" u vreme bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, ali koji se raspao pre nego što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara.

Zbog loše izvedenih radova, Ministarstvo je podnelo i krivične prijave protiv svih odgovornih.

Zorana Mihajlović je pozvala sve učesnike na ovom poslu da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju, kao i da koriste najkvalitetnije građevinske materijale jer je na terenu utvrđeno da je stanje kolovoza na toj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.

Najavila je i mnogo intenzivniju kontrolu radova od strane Ministarstva.

"Koridor 11 je od izuzetne važnosti za Vladu Srbije i sve naše građane, jer povezuje gradove centralne Srbije. Bilo je problema u prošlosti i ono što su drugi uništili mi sada popravljamo", rekla je Mihajlovićeva.

Cilj je, kako je navela, da do kraja godine bude puštena u saobraćaj čitava deonica auto-puta od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bi krenula dalja gradnja Koridora ka Požegi.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара