Uskoro izbor za najbolji informativni portal u regionu

Portal "Medija dejli" će u novembru sprovesti izbor za najbolji informativni sajt u regionu. Posetioci će tokom 30 dana onlajn-glasanja moći da se opredele za jedan od 30 najposećenijih sajtova u regionu, među kojima je Internet portal RTS-a.

Medija dejli je, na osnovu istraživanja o posećenosti, izabrao 30 najčitanijih portala iz šest država regiona, a posetioci će biti pozvani da tokom novembra glasaju za svoj omiljeni portal na sajtu mediadaily.biz.

Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija imaju po tri, dok Crna Gora ima jednog predstavnika.

Glasanje posetilaca će doneti maksimalno 50 odsto bodova, dok drugu polovinu daje žiri od 11 članova, koji će biti sastavljen od eminentnih stručnjaka, poštujući i nacionalni ključ.

Svaka zemlja šalje po jednog predstavnika u žiri, po jednog predstavnika daju portal Medija dejli i glavni sponzor, a u žiriju će biti i tri nezavisna stručnjaka, navodi se u saopštenju.

Žiri će ocenjivati tri kategorije za svaki portal: Originalnost stila pisanja i načina opremanja teksta fotografijama i video-snimcima, zatim vizualni izgled portala i prilagođenost korisnicima, kao i pridržavanje profesionalnih i etičkih kodeksa.

Pobednik je portal sa najviše glasova žirija i publike, a prva tri će kao nagradu dobiti statuu.

I deo čitalaca će biti nagrađen od strane sponzora za učestvovanje u glasanju, dodaje Medija dejli.

Glasanje i izbor će trajati 30 dana. Izbor će postati tradicionalan i održavaće se svake godine, piše u saopštenju.

Medija dejli je specijalizovani portal posvećen zbivanjima i radu u medijima i oko njih, kao i telekomunikacijama u Jugoistočnoj Evropi.

Sedište je u Zagrebu, sa dopisničkom mrežom od dvadesetak saradnika u zemljama regiona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво