Predstavljena knjiga "Pobeda znanja, razgovori sa profesorom Radanom Džodićem"

Dobar lekar mora da bude dobar čovek, a dobar hirurg mora da bude mnogo dobar čovek, jedna je od rečenica koje su se čule na predstavljanju drugog izdanja knjige Miloša Jevtića "Pobeda znanja, razgovori sa profesorom Radanom Džodićem".

"Pacijent mora da bude njegovo veličanstvo za lekara. Pre operacije sluša muziku, za njega je čak i duga i teška operacija poezija, i on je izuzetna ličnost, čovek humanista i vrhunski stručnjak", moglo se čuti na predstavljanju knjige.

"Uvek se radujete kad podarite život, ali postoje situacije kad ne možete da pomognete. Ali i tad možete makar da produžite život. Ova knjiga ima nekih ozbiljnih životnih pobeda. Čovek brine o drugima, a ne samo o sebi, i knjiga pomaže da se taj altruizam proširi", napominje Džodić. 

U periodu između, u oblasti onkologije i radioterapije u Srbiji urađeno je mnogo, ali je i dalje najvažnija poruka profesora Džodića da u životu moramo da naučimo da kažemo hvala i da pomognemo.

Drugo izdanje knjige "Pobeda znanja, razgovori sa profesorom Radanom Džodićem" izašlo je iz štampe četiri godine posle prvog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи