Japanska donacija za razminiranje u Bujanovcu

Sporazumom koji su Beogradu potpisali ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama i direktor Međunarodnog fonda za jačanje ljudske bezbednosti ambasador Tomaž Lovrenčič odobrena je japanska donacija za razminiranje u opštini Bujanovac.

Sporazum je potpisan u Ministarstvu spoljnih poslova na svačanosti nakon susreta državnog sekretara Nemanje Stevanovića i parlamentarnog zamenika ministra spoljnih poslova Japana Kenđija Jamade.

Dvojica sagovornika su, inače, prethodno ocenila da su odnosi između dve zemlje intenzivni, sadržajni i višeslojni.

Potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje privreda dveju zemalja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, izraženo je obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom saradnje.

Ocenjeno je da je 2018. veoma važna godina za odnose Srbije i Japana, uz podsećanje da je godina počela istorijskom posetom premijera Japana Šinza Abea Srbiji, što je dalo snažan podsticaj za dalje unapređenje saradnje.

Stevanović je ponovio zahvalnost na visokom stepenu solidarnosti koju je narod Japana pokazao prema Srbiji kroz dosadašnje donacije i bespovratnu pomoć i ocenio da su podrška i solidarnost uzajamni i da predstavljaju trajnu vrednost u daljem razvoju prijateljskih odnosa Srbije i Japana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара