Ašanin: Počeli radovi, novi KCS-a za tri godine

Posle čekanja dužeg od decenije, konačno je počela gradnja novog Kliničkog centra Srbije. Nova kula nalaziće se pored stare zgrade, koja, iako je počela da se gradi krajem sedamdesetih godina prošlog veka, još nije gotova. Planirano je da novi Klinički centar imamo za tri godine, rekao je za RTS direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin.

"Ovo je velika vest za sve jer se u KCS leče svi građani Srbije. Jedna trećina svih bolesnika koji se leže u Kliničkom centru dolaze iz unutrašnjosti Srbije", rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Milika Ašanin.

Radovoi su počeli na vreme a same pripreme su trajale dve godine.

"Prva vaza je planirano 86.000 kvadratnih metara i druga faza 47.000 kvadratnih metara. U prvoj fazi je planirano da se uradi podijum kliničkog centra, to su ova dva sprata koji se od 1987. godine koriste kao poliklinika. To je u ovoj staroj zgradi i nadogradnja 26.000 kvadratnih metara", objašnjava Ašanin.

Ceo projekat je urađen tako da poliklinika radi sve vreme dok traje rekonstrukcija a u novu zgradu biće preseljen i ceo Urgentni centar.

"Pri kraju je izrada fasade i krovnog prekrivača na zgradi Urgentnog centra a za dve nedelje očekujemno da počne da radi nova radioterapija i radiostatična hirurgija. Srbija će po prvi put dobiti i iks nož kojim će moći da se leče razne vrste karcinoma. Ukupna vrednost građevinskih radova, uređenja prostora i samih aparata koštaće 791 milion dinara", rekao je za RTS direktor Kliničkog centra Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво