Patrijarh Irinej u ponedeljak u Crnoj Gori

Patrijarh srpski Irinej dolazi u Crnu Goru u ponedeljak, 15. oktobra, zajedno sa patrijarhom ahtiohijskim i celog istoka Jovanom X, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP).

"U pratnji Patrijarha Jovana biće arhijereji Antiohijske patrijaršije Mitropolit akarski Vasilije i Mitropolit njujorški i cele Severne Amerike Josif. U pratnji Patrijarha Irineja biće Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije", navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Kako je najavljeno, oni će posetiti Cetinjski manastir i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Mediji su nedavno objavili da navodno postoji spisak osoba kojima će u najskorije vreme biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog uvredljivih i šovinističkih izjava o Crnoj Gori, a na tom spisku, navodno je i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Crnogorski portal CdM prenosi da u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj nisu odgovorili imaju li saznanja da postoji mogućnost da se patrijarhu SPC zabrani ulazak u Crnu Goru, kao i da za sada nema reakcija nadležnih crnogorskih organa o najavljenom dolasku Irineja u Crnu Goru.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 13. okt 2018, 06:37)
anonymous [neregistrovani]

Mislim

Ja ne mislim da ce neko zaustavit Srpskog Patrijarha na granici, to nece dozvoliti licno Milo Djukanovic. Ne bi trebalo o tome razmisljati jer je to fake news i cista propaganda protiv Mila Djukanovica.