Četvrtaci iz Kačareva zaradili novac i pomogli drugaru iz razreda

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" iz Kačareva kod Pančeva odlučili su da od zarađenog novca pomognu svom drugaru koji boluje od cerebralne paralize i da mu kupe tricikl kako bi lakše dolazio u školu. Oni su sad srećni što su mu pomogli, a Aleksa Kukulj je ponosan na svoje humane drugove.

Aleksa Kukulj više ne mora u kolicima da dolazi u školu i kaže da mu je dan kada je dobio tricikl od svojih drugara najsrećniji u životu. Oni su ga dočekali na kapiji da bi zajedno otišli na prvi čas.

"Mnogo mi znači, sad mi je lakše da dolazim u školu i srećan sam što imam ovakve drugare", rekao je Aleksa.

Branka Kukulj, Aleksina majka, kaže da će njen sin sada biti mnogo samostalniji.

"Brže će stizati do škole, biće sa drugarima, učestvovaće na dečijoj biciklijadi, to mu je jedna od najvećih želja", kaže Aleksina majka.

Učenici IV/1 do sada su učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama i poznati su kao vredni đaci koji svaki slobodan trenutak koriste za skupljanje reciklažnog otpada.

Od novca koji zarade putuju na ekskurzije i izlete, a ovaj put su odlučili da ne idu nigde, već da pomognu svom Aleksi.

"Kada smo sakupili novac, svi smo bili srećni i jedva smo čekali da on dođe svojim triciklom u školu", rekla je Katarina Kitanović, Aleksina drugarica iz razreda.

Zahvaljujući učiteljici Branki Davidović koja je ovu decu naučila da budu humani – i okruženje u kojem oni borave uvek je čisto. Ove godine uspeli su da sakupe 17.200 kilograma reciklažnog otpada.

"Deca neće ništa baciti u učionici, a da ne pitaju da li se to reciklira i da li i to skupljamo. Stalno imamo džakove i gde god da krenemo mi ih nosimo i roditelji nam daju podršku. U svakoj našoj akciji ili na izlet gde god da odemo mi uvek odvojimo pola sata ili sat vremena i napunimo i desetak džakova", kaže učiteljica Branka Davidović.

Ovi učenici osvajaju brojne nagrade i na raznim opštinskim i republičkim školskim takmičenjima, ali podjednako vole i da učestvuju u raznim ekološkim akcijama i redovno čiste i svoje selo i divlje deponije koje prave mnogo stariji meštani, a koji nemaju izgrađenu ekološku svest kao oni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво