Krkobabić: Pomoć penzionerima između pet i sedam hiljada

Ministar zadužen za regionalni razvoj i predsednik PUPS-a kaže za RTS da se još razgovara o iznosu koji će jednokratno biti isplaćen najugroženijim penzinerima i dodaje da može da se očekuje između pet i sedam hiljada.

Milan Krkobabić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se još ne znaju detalji o isplati jednokratne pomoći penzionerima ali da se može očekivati između pet i sedam hiljada dinara, zavisno od količine sredstava u budžetu.

Govoreći o obračunu penzija, Krkobabić kaže da formula utemeljena zakonom, jasno definisana, mora da postoji.

Za to je, kaže, potreban konsenzus svih društvenih činilaca.

Kada je reč o udruživanju, Krkobabić kaže da se zadrugarstvo budi.

"Izgleda da su konačno zemljoradnici shvatili da bez udruživanja nema boljitka. Najveće interesovanje je u Vojvodini ali to ne znači da se ne trudimo da ih pokrenemo u drugim delovima Srbije", ističe Krkobabić.

Dodaje da država želi da u svakom od većih naseljenih mesta imamo zadrugu.

"Samo sa zadrugom to selo može da opstane i samo tako mladima možemo da ponudimo da ostanu", napominje ministar zadužen za regionalni razvoj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи