Porodici Radović požar progutao stvari, novac i garderobu

Sestrinska hrabrost je pre nekoliko dana sprečila tragediju. U Maloj Ježevici, požar je porodici Radović progutao stvari, novac, garderobu. Komšije su priskočile, koliko se može u brdovitim požeškim krajevima, u kojima ova godina poljoprivrednicima nije bila naklonjena.

Poslednji letnji dani doneli su porodici Radović strepnju od predstojeće zime. Požar je progutao sve što su decenijama sticali. Dok je majka spremala ručak, tinejdžerke Dragana i Nataša osetile su čudan miris koji je dopirao sa sprata kuće.

"Baš je bio gust dim i ja sam se setila su nam deca u sobi i ja sam odmah uletela u sobu. Nisam se toliko plašila za svoj život, samo mi je bilo važno da spasem nju, da njoj ne bude ništa", kaže Nataša Mladenović iz Male Ježevice. 

Majka Nada se vratila iz nadnice, na kratku pauzu, da spremi ručak i uspava četvorogišnju Bojanu. Devojčica se u opštem metežu najviše uplašila za kućnu mezimicu.

"Pitala sam vatrogasca da li mi je preživela mačka. Međutim, onaj jedan kaže – evo ovde mačke. Stvarno bile dve, tri mačke", priča Nada Popović i dodaje da je devočica uzela mačku i nije je puštala.

Otac Veljko bio je u nadnici, jer se sa penzijom od dvanaest hiljada ne može prehraniti porodica.

Decenije je proveo u šumi bez ijedne povrede, ali mu je u njivi pre neku godinu mašina otkinula celu desnu nogu. Uprkos tome, vredno je radio i izgradio dom za porodicu. Sad je sve to progutao požar.

"Dečije stvari, naše stvari, sva garderoba sve je izgorelo. Imao sam nekih hiljadak evara, dinara i to je izgorelo. Najverovatnije spoj od instalacija, tako su stručnjaci utvrđili, to je planulo", kaže Veljko Radović.

Ova šestočlana porodica hladne jesenje dane dočekala je u letnjoj garderobi. Prostorije u kojima su slavili i rado dočekivali goste, čiji plafon sada natapa kiša, postale je mesto za život.

Jedino im preostaje nada da će do hladnih zimskih dana, uz pomoć dobrih ljudi, uspeti da dobiju i krov nad glavom. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво