Inspekcija rada utvrđuje činjenice nesreće na gradilištu

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da nije otišao na gradilište "Beograda na vodi" gde su pre desetak dana nastradali radnici, jer "tamo nije mesto za ministra rada", već da je na mesto nesreće izašla inspekcija rada kako bi utvrdila činjenice.

Na pitanje novinara zašto se nije pojavio na gradilištu "Beograda na vodi", gde su poginula dva radnika, ministar za rad Zoran Đorđević rekao je da misli da tu nije mesto za ministra rada.

"Svaki put kad se desi bilo kakav incident dužnost Inspektorata za rad je da izađe i utvrdi činjenice, da li postoji kršenje zakona, a to su i uradili i to će činiti i ubuduće", kaže ministar.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kome je takođe bilo postavljeno isto pitanje rekao je da je tokom dana planirao da ode, ali da su mu rekli da tamo nema porodica nastradalih i da zato nije otišao.

"Sigurno da saosećam sa porodicama i želim da im izrazim saučešće, kao što sam učinio i kad se desila prethodna nesreća. Mislim da su to strašne stvari i moramo sve uraditi da se to ne ponovi", rekao je gradonačelnik.

Ministar Đorđević je prošle nedelje izjavio i da će izveštaj o nesreći u kojoj su nastradali radnici na gradilištu "Beograda na vodi" biti objavljen kada za to budu dali dozvolu MUP i Tužilaštvo koji su preuzeli ceo slučaj.

Đorđević je rekao da je investitor odmah posle nesreće, za razliku od drugih investitora, dao potpunu informaciju o tome šta se deslio na gradilištu, kao i da su radnici bili prijavljeni, obučeni i premljeni za rad.

Dvojica radnika, poslovođa i pomoćnik geometra, poginula su 14. septembra prilikom pada sa 22. sprata zgrade na gradilištu "Beograda na vodi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво