Radojičić za RTS: "Tiršova 2" biće u Deligradskoj ulici

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže za RTS da će bolnica "Tiršova 2", čija se izgradnja očekuje do kraja 2022, biti na kraju Deligradske ulice.

Zoran Radojičić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je u toku tender za studiju izvodljivosti za "Tiršovu 2".

"Biće oko 30.000 kvadrata, ali gledamo da vidimo šta nam treba, koja će to biti odeljenja, koliko lekara", rekao je Radojičić.

Dodao je da je definisana lokacija – "Tiršova 2" će biti na kraju Deligradske ulice.

Uporedo sa strudijom izvodljivosti razrešiće se pravno-imovinski sporovi, naveo je gradonačelnik Beograda.

"Tiršova 2" će, objašnjava Radojičić, doneti novi koncept lečenja deca koji će imati cilj da deca što kraće ostaju u bolnici, da vreme provode kao u igraonici a da primaju terapiju.

Dodaje cilj da se na nivou celog grada smanji čekanje u Domovima zdravlja.

Kada je reč o turizmu, gradonačelnik je rekao da je Grad Beograd prošle godine u toj sferi zaradio 800 miliona evra i dodao da se ove godine očekuje zarada od milijardu evra.

Napomenuo je da će se Beograd kandidovati za zelenu prestonicu Evrope.

"Beograd ima odlične potencijale da se razvija u tom pravcu. Ideja je da konkurišemo za dve godine i svake sledeće godine dok to ne dostgignemo", rekao je gradonačelnik Beograda.

Govoreći o požaru koji je sinoć izbio u pogonu "Imleka" u Padinskoj skeli, gradonačelnik Beograda rekao je da nema žrtava, niti razloga za paniku i brigu.

"Prema podacima koje imam, situacija je bila pod kontrolom i ništa se nije desilo što bi ugrozilo životnu sredinu", dodaje Radojičić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво