Uklonjeni nacistički simboli u Studentskom parku

Gradske službe uklonile su grafite sa kukastim krstovima, koji su jutros osvanuli na unutrašnjem zidu oko Studentskog parka, preneo je "Beoinfo". Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najoštrije je osudio ispisivanje grafita.

Zoran Radojičić je saopštio da nacističkim simbolima nije mesto nigde u Beogradu i Srbiji jer još pamtimo stradanje našeg naroda i štetu koju je ta ideologija nanela celom svetu tokom Drugog svetskog rata.

"Ovakvim porukama naročito nije mesto u Studentskom parku koji je simbol beogradskog akademskog života, mesto okupljanja mladih umova koji svojim idejama treba da učine boljim mestom za život", istakao je gradonačelnik Beograda, a prenosi Beoinfo

Radojičić je istakao da su radnici "Beograd puta", "Zelenila Beograd" i "Gradske čistoće" na teren izašli u 11 časova i da su tokom popodneva grafiti uklonjeni.

"Hvala kolegama iz javnih gradskih preduzeća koji su odmah reagovali jer je uklanjanje grafita mržnje više od čišćenja grada. To je vraćanje Beogradu njegovog duha i najlepšeg lica koje ima kao prestonica u kojoj su svi dobrodošli", kazao je Radojičić.

Studentski park u centru Beograda osvanuo je danas sa kukastim krstovima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво