Đorđević: Izveštaj o pogibiji radnika kada dozvolu da MUP

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da će izveštaj o nesreći u kojoj su nastradali radnici na gradilištu "Beograda na vodi" biti objavljen kada za to budu dali dozvolu MUP i Tužilaštvo koju su ceo slučaj preuzeli.

Zoran Đorđević je rekao da je sam investitor odmah posle nesreće za razliku od drugih investitora dao potpunu informaciju o tome šta se deslio na gradilištu kao i da su radnici bili prijavljeni, obučeni i pripremljeni za rad.

"Sve što bismo mi rekli bilo bi ponavljanje toga i rekli bismo vam da ne možemo da kažemo detalje jer su to dalje preuzeli MUP i Tužilaštvo. Ako postoje neki drugačiji momenti, i da ih ima, ne bi smeli da ih kažemo", rekao je Đorđević.

On je tako odgovorio na pitanje novinara zašto Inspekcija rada nakon nesreće nije obavestila javnost šta se tačno desilo i da li je u pitanju "poseban status koji ima Beograd na vodi" ili je možda došlo do greške i propusta u radu inspekcije.

Dvojica radnika, poslovođa i pomoćnik geometra, poginula su 14. septembra prilikom pada sa 22. sprata zgrade na gradilištu "Beograda na vodi".

Đorđević je ponovio da će MUP dalje da istraži sve okolnosti nesreće i da ima informaciju, objašnjava, ne bi mogao da kaže više od toga što je već rekao.

Zahvalio je investitoru što je, kaže, odmah saopštio činjenice ističući da "tako treba svaki investitor da se ponaša", odnosno, da radnici imaju ugovore o radu i da su obučeni i opremljeni.

"To je činjenica koja sve ove slučajeve koje zajednički pratimo čini različitim".

Rekao je da se nažalost podaci ne razlikuju kada je u pitanju broj stradalih u ranijem periodu ali da se ranije nije toliko pričalo o tome.

Ističe da je doneta odluka da se sada transparentnije govori o tome i izveštava javnost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво