Matematička gimnazija - škola u kojoj se "kuju" medalje

Za pedeset i dve godine postojanja, učenici Matematičke gimnazije osvojili su više od petsto medalja. Osvajači ovogodišnjih odličja predstavili su se na Danu škole. A oni su ne samo dobri matematičari, fizičari, informatičari već i sportisti, muzičari, recitatori.

Aleksa Milojević se sa poslednje Matematičke olimpijade vratio sa zlatnom medaljom, do sada najdražim odličjem. Prisutnima na proslavi Dana škole pokazao je i svoje druge talente – Preverovu "Barbaru" recitovao je na francuskom jeziku.

"Imamo mentorsko odeljenje u kojem se malo jače radi matematika nego u ostalim odeljenjima, u kojem su neki đaci koji su zainteresovani i za takmičenja i za druge oblike vannastavnih aktivnosti, što stvarno dosta pomaže. I definitivno mislim da je to D odeljenje nešto što je mene izdefinisalo", objašnjava Aleksa.

Kao većina đaka mentorskog odeljenja, i Pavle Martinović je u školu došao kao učenik sedmog razreda. Vlasnik je dvadesetak medalja, a na Olimpijadi iz informatike osvojio je srebro.

"To je bio neki put kad sam bio najmlađi, sad sam, eto, najstariji u školi. Škola je pružila puno stvari, dosta društva i kad radim i kad se spremam za takmičenja, dosta ljudi se u okolini sprema pa ima i motivacije", kaže Pavle.

Škola ide u korak sa vremenom, pa se sve više radi i na digitalizaciji, razmišlja o učenju na daljinu.

"Veliko je interesovanje naših bivših učenika koji su negde u svetu, a želeli bi da i za svoju decu obezbede kvalitetno obrazovanje. To bismo mi mogli da pružimo kada bismo imali mogućnosti da odavde to bude neka vrsta predavanja, škole", ističe direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Za podršku mladim talentima i školi, nije izostala ni zahvalnost medijima. Priznanje je ove godine pripalo uredniku RTS-a Zoranu Stanojeviću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара