Brnabićeva: Rijaliti u Srbiju uveo Đilas, a ne Mitrović

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, ali i navela da je rijalitije u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović.

Brnabić je, upitana da prokomentariše stav ministra kulture o dodatnom oporezivanju rijaliti programe, i "prepisku" ministra Vladana Vukosavljevića i vlasnika Pinka Željka Mitrovića, rekla da rijaliti programi nisu specifičnost za Srbiju i da postoje u celom svetu, gde su jako popularni.

"To je trend koji postoji u svetu. Rijalitije u Srbiju nije uveo Željko Mitrović, nego Dragan Đilas i to preko televizije koja je bila simbol kulture i alternativne scene, B92, i izgradio kuću Velikog brata u Pionirskom parku, gde treba da se bavimo decom i obrazovanjem", rekla je Brnabić.

Istakla je da su rijalitiji stvar regulatornih tela, a ne vlade i da svako treba da radi svoj posao.

"Treba da popularizujemo kulturne i obrazovne programe, ali ne možemo da se bavimo programom privatnih televizija", rekla je premijerka.

Na pitanje da li to znači da ona ne misli da je ideja o dodatnom oporezivanju dobra, Brnabić je rekla da to nije pitanje za nju, jer nije ni dovoljno stručna, niti ima dovoljno podataka i analiza "za" i "protiv", da bi takvu odluku donela.

I ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je televizijama potrebno više obrazovnog programa i dodao da regulatorna tela i sve televizije sa nacionalnom frekvencijom pogledaju šta su sve potpisali kada su licencu dobili - a to je obrazovni program.

"Ja na tome insistiram, za ovo (rijalitije) me baš briga", rekao je Šarčević.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво