Podrška Ministarstva nastavku projekta "Škole za 21. vek"

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržaće nastavak regionalnog projekta "Škole za 21. vek", jer omogućava osnovcima da savladaju digitalne veštine, veštine rešavanja problema i kritičkog razmišljanja, poručio je ministar Mladen Šarčević.

Na sastanku sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom i direktorkom Britanskog saveta za Zapadni Balkan Kler Sirs, Šarčević je istakao da će ministarstvo do kraja nedelje formirati multisektorski tim koji će biti zadužen za što bržu i efikasniju realizaciju projekta, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar je zahvalio Vladi Velike Britanije što proširuje program "Škole za 21. vek" i dodao da će Ministarstvo prosvete biti dobar partner.

Kako je objasnila direktorka Britanskog saveta Kler Sirs, vrednost projekta za region Zapadnog Balkana iznosi 10 miliona funti i urađen je po ugledu na projekat koji je već sproveden u Britaniji.

Ona je dodala da je pilot projekat bio uspešan, da su deca uvidela značaj kritičkog razmišljanja, kao i da su devojčice pokazale veće interesovanje za nauku.

Digitalne veštine se najbolje uče kroz formalno obrazovanje, zaključila je Sirs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво