Konjički sabor, do godine hipodrom u Svilajncu

U Svilajncu je održana privredno-turistička manifestacija Prvi Konjički sabor, na kojoj je prestavljeno 70 konja razne pasmine iz osam mesta Srbije. Grlo "Golden boj" Dimitrija Zdravkovića iz Beograda proglašeno je za najlepšeg pastuva.

Sabor je, pred oko hiljadu posetilaca iz Resave i drugih mesta Srbije, otvorio predsednik opštine Predrag Milanović, koji je najavio da će do drugog sabora iduće godine biti izgrađen hipodrom u Svilajncu.

Početak Sabora najavilo je jato belih golubova lokalnih golubara.

Organizator Sabora je Sportsko konjičko udruženje "Mara" iz Svilajnca, koje sa svojim konjima godinama osvaja najviše nagrade međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Grlo "Golden boj" Dimitrija Zdravkovića iz Beograda proglašeno je za najlepšeg pastuva, a za najboljeg uzgajivača konja Kosta Pavlović.

U takmičenju galopera, prvo mesto je osvojio jahač Dušan Lazarević iz Svilajnca, u kategoriji jednoprega, lipicaneri, prvo mesto je zauzeo Marko Bogdanović iz Boževca koji je osvojih prvo mesto i u vožnju dvoprega. 

U kategorijama "ostali" prva mesta su osvojili Milan Miletić i Bojan Ilić iz Kragujevca, za najmlađeg uzgajivača proglašen je Nemanja Andrejić, najmlađi jahač je Sofija Nikolić, a najstariji kočijaš je Predrag Đorđević iz Svilajnca. 

Na saboru je upriličena i parada konja i zaprega, a posetioci su mogli da se provozaju u kočijama, da jašu, da se slikaju sa konjima...

Sabor je održan u velikom parku kod Predškolske ustanove "Dečija radost", uz nastup Tamburaškog orkestra "Rubato" iz Novog Sada.

U okviru Sabora, Udruženje odgajivača sitnih životinja "Svila" organizovalo je jesenju berzu životinja.

broj komentara 0 pošalji komentar