Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa

Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti, koja je održana u znak protesta protiv održavanja Parade ponosa, zaustavljeni su u blizini raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša i policija im je zabranila dalji prolaz. Međutim, organizatori šetnje su saopštili da je saradnja sa policijom bila odlična.

Pripadnici policije zaustavili su dvadesetak učesnika protestne šetnje u blizini raskrsnice Bulevara i Ulice kneza Miloša i zabranili im dalji prolaz, javio je izveštač Tanjuga.

Takođe je naveo da nije bilo incidenata i da su učesnici protestne šetnje stajali naspram policije, koja im je onemogućila dalji prolaz, i da su pevali crkvene pesme.

Protivnici Parade ponosa koji poštuju, kako su istakli, tradicionalnu, prirodnu porodicu i hrišćansko shvatanje braka, uputili su se nakon liturgije u Crkvi Svetog Marka u najavljenu protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.

Kako je za Tanjug rekao je jedan od učesnika protestne šetnje, Jordan Milovanović, kada su krenuli u šetnju u blizini nije bilo pripadnika policije, ali su se, kako tvrdi, kasnije pojavili i navodno uhapsili neke učesnike.

Milovanović je naveo da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja će se danas održati u Beogradu.

"Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sazblažnjavanja naroda ovom 'paradom srama', da smo protiv toga da se promoviše homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim", istakao je Milovanović.

"Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno-hrišćanskim putem", poručio je Milovanović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 16. sep 2018, 14:21)
anonymous [neregistrovani]

Re: Ma kako da ne...

Na žalost - u pravu si...

(nedelja, 16. sep 2018, 13:34)
anonymous [neregistrovani]

Ma kako da ne...

Deca u kolicima simbol navidno normalne familije, nasmejani roditelji, ponos ni... kad to dete izraste u homoseksualca??? Šta onda?
Ovakve setnje nisu dokaz da se oni bore protiv homoseksualizma, jer ti "normalni" roditelji, u tim kolicima vozaju potencijalnog homoseksualca!!!
Zato, podržavam Paradu ponosa jer ljudi žele da su jednaki sa ostalima! Da imaju prava da pokažu svoju ljubav, da mogu da kažu da su homoseksualci!!!
Oni se raðaju u ovakvim porodicama koje se nazivaju "normalnim"!!!