Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa

Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti, koja je održana u znak protesta protiv održavanja Parade ponosa, zaustavljeni su u blizini raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša i policija im je zabranila dalji prolaz. Međutim, organizatori šetnje su saopštili da je saradnja sa policijom bila odlična.

Pripadnici policije zaustavili su dvadesetak učesnika protestne šetnje u blizini raskrsnice Bulevara i Ulice kneza Miloša i zabranili im dalji prolaz, javio je izveštač Tanjuga.

Takođe je naveo da nije bilo incidenata i da su učesnici protestne šetnje stajali naspram policije, koja im je onemogućila dalji prolaz, i da su pevali crkvene pesme.

Protivnici Parade ponosa koji poštuju, kako su istakli, tradicionalnu, prirodnu porodicu i hrišćansko shvatanje braka, uputili su se nakon liturgije u Crkvi Svetog Marka u najavljenu protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.

Kako je za Tanjug rekao je jedan od učesnika protestne šetnje, Jordan Milovanović, kada su krenuli u šetnju u blizini nije bilo pripadnika policije, ali su se, kako tvrdi, kasnije pojavili i navodno uhapsili neke učesnike.

Milovanović je naveo da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja će se danas održati u Beogradu.

"Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sazblažnjavanja naroda ovom 'paradom srama', da smo protiv toga da se promoviše homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim", istakao je Milovanović.

"Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno-hrišćanskim putem", poručio je Milovanović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво