Mali Dušan otputovao u Barselonu, prikupljena sredstva za lečenje

Četvorogodišnji Dušan Todorović, koji boluje od agresivnog oblika tumora, otputovao je u Barselonu gde će biti nastavljeno njegovo lečenje. Dečaka u avionu Vlade Srbije pratio tim lekara iz Tiršove, saznaje RTS.

Fondacija "Podrži život" je ranije saopštila da je humanitarna akcija za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uspešno završena i da su prikupljena sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje.

Fondacija je od četvrtka 6. septembra do 15. septembra ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra, u koji ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni tokom današnjeg dana na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak 14. septembra.

"Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj humanitarnoj akciji učestvovali, jer je ova akcija posebno bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dečaka bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez posredstva Fondacije i koja je ostala anonimna i za Fondaciju", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije.

Fondacija, takođe, apeluje da se nastavi slanje SMS poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji još dece kojima je potrebna pomoć.

Vučić: Ministarstvo zdravlja u kontaktu sa porodicom malog Dušana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Ministarstvo zdravlja u kontaktu sa porodicom malog Dušana i zahvalio na podršci i pomoći anonimnom donatoru, koji je danas uplatio 70.000 evra za lečenje obolelog mališana.

Vučić je ranije danas najavio da će država pomoći četvorogodišnjem dečaku.

Govoreći o lečenju teško obolele dece, Vučić je rekao da je u 2017. godini država je dala šest puta više novca nego 2011. godine i najavio da će se to i dalje povećavati kako nam se i finansijska situacija bude poboljšavala.

Dodao je i da je primao ljude i da su razgovarali sa onima kojima je za lečenje potrebno 150.000 evra godišnje, i da se i za to našlo rešenje, da se obnavljaju klinički centri, ulaže u zdravstvene ustanove, opremu...

Rekao je i da se stvari u zdravstvu dramatično popravljaju, ali i podsetio da se kroz budžet za zdravstvo i kroz RFZO obezbeđuje dve milijarde evra, a precizirao je to, kaže, zato što poslanici iz pojedinih opozicionih stranaka ne umeju da pročitaju, pa kažu da je reč o 400 miliona evra.

A reč je, ističe, o skoro pa petini ukupnog budžeta Srbije i najvećim delom ide na opremu, uređaje, lekove... a najmanje na plate.

Dodao je i da stvari idu nabolje, ljudi uvek očekuju više, ali se, kaže, ne mogu odjednom pokrpiti sve rupe, napravljene u prethodnom periodu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 16. sep 2018, 08:06)
anonymous [neregistrovani]

Srecno

Izdrzi mali junace bog nek bude stobom

(nedelja, 16. sep 2018, 06:47)
Nemanja [neregistrovani]

Broj mobilnog

Ajde posaljite neki broj kako mi iz inostranstva da posaljemo SMS. Sve sam pokusavao na broj 5757 i nece. Dodavao sam +381, nema sta nisam radio ali poruka nije otisla. Hvala

(subota, 15. sep 2018, 21:11)
anonymous [neregistrovani]

Srećno!

Bravo za Fondaciju i bravo za humanog darodavca koji je u poslednjem trenutku uplatio iznos koji je nedostajao! Bravo i za sve gradjane koji su uplatili donacije na račun ili sms-om. Srećno, mali Dušane, brzo se oporavi i donesi radost svojim roditeljima!

(subota, 15. sep 2018, 20:31)
anonymous [neregistrovani]

jedan roditelj

neka ti je sa srecom mali junace. Srbija se moli za tebe

(subota, 15. sep 2018, 16:13)
anonymous [neregistrovani]

Svaka cast

Hvala Bogu sto je ucinio da ovaj covek ima pa moze da pomogne.A za njegovo dobro i milostivo srce,nek mu Bog podari carstvo nebesko!
Mnogi imaju al im ne pada na pamet da pomognu.