Država preuzima finansiranje lečenja malog Dušana

Republika Srbija preuzeće na sebe obaveze u lečenju četvorogodišnjeg Dušana Todorovića koji se leči od agresivnog oblika tumora, rekao je predsednik Vučić na konferenciji.

Vučić je na konferenciji za medije za potpredsednikom Indije rekao da će se iz budžetske rezerve izdvojiti sredstva za lečenje da bi dečak preživeo nakon što mu se vratio karcinom - neoblasma.

"Dušan je prirasto svima za srce, trudimo se svima da pomognemo i tu nema granica već sam rekao da urade sve što mogu da se malom Dušanu pomogne", rekao je Vučić.

Prvi simptomi bolesti su uočeni kod Dušana krajem 2016. godine, kada je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina.

Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je potom dete uputio u Beograd, gde je, prilikom daljih analiza dijagnostifikovan tumor - neoblasma.

Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše.

Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Džud", u Memfisu (SAD).

Lečenje je zatim nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemoterapije.

Tumor se vratio i Dušan mora sada hitno da ide u Barselonu na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.

Brojne javne ličnosti i mnogo građana Srbije učestvovalo je ovih dana u kampanji prikupljanja novca za malog Dušana.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. sep 2018, 22:11)
Ideja [neregistrovani]

Mozda

Svakoj osobi sa primanjima mesecno skidati po 500 dinara. Niko se nece buniti. Nije neka cifra. Punimo fond i lecimo decu.

(subota, 15. sep 2018, 13:21)
anonymous [neregistrovani]

Donacije za bolesne

Imamo bolesne djece i odraslih. Država i niko drugi bi trebali da osnuju fond za jako bolesne sa mogućnosti donacija. Ima nas dosta koji bi dali donacije za tako nešto ali nemamo nikakvih garancija da neće biti malverzacija i da će novac biti usmjeren u prave svrhe.

(subota, 15. sep 2018, 12:50)
anonymous [neregistrovani]

Mali Dusan

Treba pomoci malog Dusana Zelimo mu ozdravljenje