Stara planina se sprema za vrhunske sportiste

Na Staroj planini gradiće se hala sportova prema projektu koji je opština Knjaževac ustupila preduzeću "Stara planina rizort". Ideja je da se na ovoj planini pripremaju vrhunski sportisti, a da im se na ovaj način obezbede svi potrebni uslovi za rad, ne samo u zimskim već i u ostalim sportskim disciplinama. Izgradnju hale finansiraće država, lokalna uprava Knjaževac i Olimpijski komitet.

Mreža obnovljenih lokalnih puteva i povezivanje sa Koridorom 10 doprineli su da Stara planina bude dostupnija turistima. Ove godine ih je već 10.000 više nego lane.

"Cele godine ima prostora da naši gosti uživaju, a i, naravno, vrhunski sportisti. Svojevremeno je potpisan sporazum sa bugarskom stranom da se pravi zimsko olimpijsko selo. Taj segment ne treba staviti sa strane, o tome ćemo isto da pričamo u naredno vreme", navodi direktor preduzeća "Stara planina rizort" Goran Karadžić.

Ističe da najviše dolaze stranci i to komšije – Rumuni i Makedonci, ali najviše Bugari.

Prošle godine ovde je boravilo 47.000 turista. Broj gostiju sa novim sportskim objektima biće višestruko uvećan.

"Zajedno ćemo raditi na pronalaženju izvora finansiranja. Direktor Karadžić je već preduzeo čitav niz koraka u tom pravcu i mi bismo bili srećni da i Knjaževac i Stara planina imaju dve identične hale, u kojima će se pripremati sportisti ne samo iz Srbije, već i iz čitave Evrope", istakao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Preduzeće "Stara Planina rizort", sa hotelima "Babin zub" i Planinarskim domom imaju oko 500 kreveta. Zapošljavaju 150 ljudi, najviše iz opštine Knjaževac.

Ceo podplaninski kraj pokreću na razvoj pa je tako, posle petnaest godina u selu Kalna ponovo otvoreno obdanište za 16 mališana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара