Šta ruske turiste privlači u Srbiju?

Rusi su poslednjih godina među najbrojnim turistima u našoj zemlji. Srbija na tom ogromnom tržištu može još mnogo toga da učini i zato se za odlazak na oba sajma turizma u Moskvi, u martu i septembru, naša zemlja naročito priprema. Domaćini su trud primetili, te su ove godine Srbiji dali specijalnu nagradu za sajamski nastup.

Turisti iz Rusije u Srbiji naročito vole dolinu Dunava, banje, srednjovekovne manastire, a sve više i Novi Sad, Suboticu, Frušku goru.

"Rusi uživaju u spa i velnes tretmanima –  zato rado posećuju banje. Vole i zimske sportove, pa su im interesantne i vaše planine", navodi Ljudmila Blinkova iz turističke agencije "Vedi".

Beograd je, ukazuje Oksana Minina iz Avio centra Beograd, sve popularniji kod ruskih turista pre svega zbog dobre atmosfere i ljubaznosti domaćina.

"Naši turisti u Beogradu i Srbiji osećaju naklonost koju vaši ljudi gaje prema njima i to im jako prija", rekla je Oksana Minina.

Na sajmu u Moskvi, nacionalna turistička organizacija je predstavila novi katalog o ruskom kulturnom, pre svega arhitektonskom nasleđu u Srbiji, koji se dopao domaćinima.

"Oni žele da posete ono što su njihovi preci uradili u Srbiji i to ih dodatno čini ponosnim a naša dva naroda još bližim nego što su do sada bili", istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Adut Republike Srpske na sajmu u Moskvi bila je Jahorina.

"Pored Jahorine, skijanja i drugih zimskih sportova, tu su naši banjski centri. Imamo lidera u ovoj oblasti, to je banja Vrućica u Tesliću, ali i druge naše banje", rekla je Dijana Đuričić iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Kada je reč o prodoru na velika tržišta, kao što je rusko, malim zemljama je najpametnije da se udruže.

"U poslednje vreme nam se sve više traže takozvane balkanske ture. Imamo turu pet zemalja gde su uključenje Srbija, Makedonija, Albanija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina i turu tri zemlje – Srbija, BiH i Crna Gora", naveo je Krsto Aškrabić iz "Luna travela".

Želja za putovanjima je globalna strast. Svi vole nekuda da otputuju, vide i dožive nešto novo. Naši turistički radnici se trude da na sajmovima kao što je moskovski motivišu turiste da kada požele nekuda da otputuju, dođu baš u Srbiju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво