Šta ruske turiste privlači u Srbiju?

Rusi su poslednjih godina među najbrojnim turistima u našoj zemlji. Srbija na tom ogromnom tržištu može još mnogo toga da učini i zato se za odlazak na oba sajma turizma u Moskvi, u martu i septembru, naša zemlja naročito priprema. Domaćini su trud primetili, te su ove godine Srbiji dali specijalnu nagradu za sajamski nastup.

Turisti iz Rusije u Srbiji naročito vole dolinu Dunava, banje, srednjovekovne manastire, a sve više i Novi Sad, Suboticu, Frušku goru.

"Rusi uživaju u spa i velnes tretmanima –  zato rado posećuju banje. Vole i zimske sportove, pa su im interesantne i vaše planine", navodi Ljudmila Blinkova iz turističke agencije "Vedi".

Beograd je, ukazuje Oksana Minina iz Avio centra Beograd, sve popularniji kod ruskih turista pre svega zbog dobre atmosfere i ljubaznosti domaćina.

"Naši turisti u Beogradu i Srbiji osećaju naklonost koju vaši ljudi gaje prema njima i to im jako prija", rekla je Oksana Minina.

Na sajmu u Moskvi, nacionalna turistička organizacija je predstavila novi katalog o ruskom kulturnom, pre svega arhitektonskom nasleđu u Srbiji, koji se dopao domaćinima.

"Oni žele da posete ono što su njihovi preci uradili u Srbiji i to ih dodatno čini ponosnim a naša dva naroda još bližim nego što su do sada bili", istakla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Adut Republike Srpske na sajmu u Moskvi bila je Jahorina.

"Pored Jahorine, skijanja i drugih zimskih sportova, tu su naši banjski centri. Imamo lidera u ovoj oblasti, to je banja Vrućica u Tesliću, ali i druge naše banje", rekla je Dijana Đuričić iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Kada je reč o prodoru na velika tržišta, kao što je rusko, malim zemljama je najpametnije da se udruže.

"U poslednje vreme nam se sve više traže takozvane balkanske ture. Imamo turu pet zemalja gde su uključenje Srbija, Makedonija, Albanija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina i turu tri zemlje – Srbija, BiH i Crna Gora", naveo je Krsto Aškrabić iz "Luna travela".

Želja za putovanjima je globalna strast. Svi vole nekuda da otputuju, vide i dožive nešto novo. Naši turistički radnici se trude da na sajmovima kao što je moskovski motivišu turiste da kada požele nekuda da otputuju, dođu baš u Srbiju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 14. sep 2018, 20:18) - anonymous [neregistrovani]

Tacno,Srbi dozivljavaju Ruse kao prijatelje,bracu i sestre....

I nigdje vise u Evropi Rusi ne mogu osjetiti prijateljsku atmosferu kao u Srbiji i Republici Srpskoj.I zato im,pored svih ostalih sadrzaja na visokom nivou,godi ta srpska paznja i rekao bih istinska ljubav prema Rusiji i Rusima.
A,mnogo je mjesta u nasoj istoriji koja se preplicu sa,uvijek mocnom,Rusijom i Rusima zato sto smo u istoriji uvijek imali iste neprijatelje i bili uvjek na istoj strani,na strani prava i pravde u borbama protiv nepravde.
Srecan vam dolazak u srpske zemlje,braco i sestre Rusi i Ruskinje.