Od sutra skuplja putarina za vozila sa stranim tablicama

Nove cene za vozila sa stranim tablicama se uvode zbog usklađivanja deviznog cenovnika putarine sa važećim kursom evra, saopštili su "Putevi Srbije".

U Srbiji će se od sutra primenjivati više cene putarine na auto-putevima za vozila sa stranim tablicama, najavili su "Putevi Srbije". Tako će putarina za automobil od Beograda do Niša, koja je iznosila 6,5 evra, od sutra biti sedam evra.

Prethodni devizni cenovnik putarine je bio obračunat na osnovu kursne liste br. 218 Narodne Banke Srbije, na dan 13. novembar 2014. godine, kada je srednji kurs evra iznosio 120,3918 dinara.

Usklađivanje deviznog cenovnika za naplatu putarine, odnosno promene cena izraženih u evrima, vršilo se u skladu sa promenom zvaničnog srednjeg kursa NBS od plus ili minus tri odsto.

Kurs je tokom 2018. godine bio značajno niži od navedenog kursa u 2014. godine i pošto je stabilan duži vremenski period "Putevi Srbije" su, uz saglasnost Vlade Srbije, izmenili prethodnu Odluku u delu koji se odnosi na kriterijume za usklađivanje deviznog cenovnika putarine.

Na osnovu nove odluke, sadašnji devizni cenovnik je obračunat po kursnoj listi br. 173 od 10. septembra ove godine i srednjem kursu evra 118,2951 dinara.

Na osnovu nove odluke, usklađivanje deviznog cenovnika će se vršiti pri promeni zvaničnog srednjeg kursa evra prema dinaru od plus ili minus jedan odsto.

Nova odluka definiše i zaokruživanje cena u evrima, tako da se vrednost od 0,01 do 0,49 evra zaokružuje na 0,5 evra, a od 0,51 do 0,99 na jedan evro.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво