Gračanica, 12 mladih lekara dobilo posao

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručio je ugovore o radu mladim lekarima, od kojih je šest stomatologa i šest lekara opšte prakse.

"Ovo je veliki korak za mlade ali i za opštinu Gračanica. Nastavljamo da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem i da ulažemo u budućnost", kazao je Srđan Popović. 

Popović je dodao da je opština Gračanica opredeljena da pomogne ostanak i opstanak i da je upošljavanje mladih stručnih kadrova glavna smernica u tom pravcu.

"Ovo je veliki korak pogotovu za mlade. Opština je uspela da uposli 12 mladih lekara. Mi ćemo kao i do sada nastaviti da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem. Ovim smo mladim lekarima otvorili vrata za njihovo dalje usavršavanje. Nama je potreban mladi stručni kadar pogotovu u zdravstvu i mi kao opština i u budućnosti nastavljamo sa istom praksom“, kazao je Popović.

Prof. dr Bratislav Lazić navodi da struka uvek podržava ovakve poteze a da je ovo jedan od najznačajnijih jer je 12 mladih ljudi dobilo svoje radno mesto. 

On navodi da će svima njima biti omogućeno da na kvalitetan način napreduju u struci.

"Ovo će u skorijoj budućnosti biti veoma važno za jačanje zdravstvenog sistema koji je od velikog značaja u smislu funkcionisanja naše zajednice u centralnom Kosovu. Posebno bih istakao činjenicu da su se ti mladi lekari i u prethodnom periodu već uključili na volonterski način", dodao je on.

Direktor opštinskog odeljenja zdravstva i socijalne zaštine Saša Popović čestitao je mladim lekarima na zaposlenju i naveo da je zdravstveni sistem danas obogaćen lekarima koji su spremni da svoj stečeni trud primenjuju u praksi u zdravstvenim isntitucijama u našoj opštini.

"Verujem da ne treba da brinemo za budućnost zdravstvene zaštite kada imamo lekare koji su spremni da ovde primenjuju stečeno znanje. Danas ovde vidim i buduće profesore i pedijatre i hirurge i znam da smo svi bogatiji i kao zdravstveni radnici jer smo dobili vredne kolege ali i kao i kao pacijenti jer verujemo u njih“, kazao je Popović.

Lazar Josifović diplomirao je opštu stomatologiju i na posao je čekao dve godine volontirajući u Domu zdravlja Gračanica.

"Ovo je veliki dan pre svega za našu omladinu ali i za naš opstanak ovde. Veliko hvala opštini Gračanica. Zahvalio bih se i KBC-u Priština sa sedištem u Gračanici kao i Domu zdravlja Gračanica koji su nam omogućili da svih ovih godina volontiramo i stičemo neophodnu praksu“, rekao je Lazar.

Biljana Vanić je stomatologiju završila 2013. godine i pet godina radi kao volonter.

"Ovo mi znači mnogo za dalju afirmaciju u medicini. Imaćemo i bolje uslove i neku vrstu sigurnosti i satisfakcije“, rekla je ona, navodi se u saopšetnju opštine.

Osim 12 mladih lekara opština Gračanica u radni odnos je primila i tri strukovna tarapeuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво