U Beču potpisan Sporazum o automatskoj razmeni DNK podataka

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković potpisala je u Beču, Sporazum o automatskoj razmeni DNK podataka, daktiloskopskih podataka i podataka o registraciji vozila, sa pratećim Sporazumom o sprovođenju i Memorandumom o razumevanju, u okviru Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi, saopštio je MUP.

Biljana Popović Ivković je na Ministarskoj konferenciji "Bezbednost i migracije – promovisanje partnerstva i fleksibilnosti" ocenila da Konvencija doprinosi postepenom približavanju kapaciteta organa za sprovođenje zakona u zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, standardima i dobrim praksama EU i Šengena.

Istakla je posvećenost i aktivno učešće Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako u primeni Konvencije, tako i u njenoj implementaciji.

Naglasila je da Ministarstvo unutrašnjih poslova zaključivanjem ovog Multilateralnog sporazuma ispunjava deo obaveza koje predviđa Akcioni plan za Poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbednost u procesu pristupanja EU.

"Dogovor o ovom sporazumu predstavlja korak napred prema evropskoj perspektivi za sve zemlje potpisnice Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi sa zapadnog Balkana, a ujedno doprinosi jačanju policijske saradnje među ugovornicama i unapređenju kako regionalne tako i evropske bezbednosti", ocenila je državna sekretarka, navodi se u saopštenju MUP Srbija.

Poručila je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nastaviti da se angažuje u svim procesima očuvanja regionalne bezbednosti.

"U okviru svojih nadležnosti pružićemo pun doprinos stabilnosti, miru i razumevanju u regionu uz punu saradnju sa međunarodnim partnerima", zaključila je Popović Ivković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво