Studenti Mašinskog fakulteta najbolji na svetu u trci brodova

Tim studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu osvojio je prvo mesto u trci brodova za prevoz teškog tereta i četvrto mesto u nadmetanju plovila za prevoz lakog tereta na međunarodnom takmičenju "Hidrokontest 2018" u Francuskoj.

Takmičenje "Hidrokontest" (Hydroncontest) okuplja studente brodogradnje iz celog sveta, a cilj je istraživanje i promocija energetske efikasnosti plovila. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 40 studentskih timova sa vodećih svetskih univerziteta.

Studenti imaju zadatak da samostalno projektuju i izrade jedno ili dva plovila sa kojima se nadmeću protiv plovila drugih timova u tri trke: prevoz teškog tereta (200 kilograma na 400 metara), prevoz lakog tereta (20 kilograma na 600 metara) i trci izdržljivosti.

Svi učesnici od organizatora dobijaju elektromotor snage 1.200 vati, a koje će plovilo biti najefikasnije, zavisi isključivo od znanja, kompetencija i veština studenata da isprojektuju i naprave brod sa najboljim hidrodinamičkim karakteristikama.

Ovogodišnji tim Mašinskog fakulteta činilo je petnaestoro budućih inženjera brodogradnje: Matija Vasilev, Igor Đorđević, Božidar Dulić, Nemanja Šurbatović, Milica Stojanović, Marko Veg, Luka Gradinac, Aleksa Kovinić, Anđela Orlović, Filip Lakić, Đorđe Branković, Aleksandar Subić, Saša Stjepanović, Petar Karadžić, Anđelka Leštanin i Stefan Zecević.

Studenti Mašinskog fakulteta su, dodaje se u saopštenju, prošle godine prvi put učestvovali na takmičenju "Hidrokontest", kada su postigli veliki uspeh - drugo mesto u trci prevoza lakog tereta, i treće mesto u trci prevoza teškog tereta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 10:31) - Nenad [neregistrovani]

Fantastican uspeh

Svaka cast

(četvrtak, 13. sep 2018, 00:46) - anonymous [neregistrovani]

BRAVO

Svaka čast!!!!!!!!!!!