Siguran posao i besplatna svadba – mladi ostaju u Lukovskoj Banji

Od kada je pre pet godina u Lukovskoj Banji ponuđen posao mladima iz cele Srbije i besplatna svadba ako ostanu da rade i žive u Banji, to pravo iskoristilo je desetak parova. Rođeno je 15 dece, a akcija još traje.

Sedmomesečna Nevena treća je generacija Vukojičića u Lukovskoj Banji. Tata Branko radi u ovdašnjem hotelu, a posao je dobila i mama Jelena.

"Mnogo mi znači ovaj posao ovde, što radimo i ja i supruga. Sad smo dobili ćerku. Ima dosta mladih ljudi koji ostaju ovde", priča Branko.

Sandra i Dragoslav Marjanović bili su prvi bračni par kojem je firma pravila svadbu. Danas imaju troje dece.

"Ja sam iz Kuršumlije došla, udala se ovde. Rodila sam troje dece. Ovde ima posla za sve mlade. Dolaze i sa strane da rade ovde, lepo je", kaže Sandra.

Dragoslav se nada da će tako ostati. "Možemo da izdržavamo decu, evo sada se spremamo, neki idu u školu", naveo je Dragoslav.

Smeštena na istočnim padinama Kopaonika, Lukovska Banja ima 500 stanovnika. Među meštanima nema nezaposlenih.

"I roditelji i njihova deca rade u hotelima i to je ono što je bitno. Sa ovim platama može sigurno slobodno da se živi", ističe predsednik mesne zajednice Lukovo Goran Stevanović.

Gradi se još jedan hotel u kojem će biti novih radnih mesta. Stalni posao i besplatna svadba i dalje se nude mladima iz cele Srbije.

Od početka akcije "Ostani u Lukovskoj Banji", posao u hotelima dobilo je desetak mladih bračnih parova koji su ovde zasnovali porodice.

"To je jedna izuzetno dobra akcija, to traje i dalje, sve je više mladih na ovom terenu koji žele da ostanu ovde i da žive u ovoj sredini", rekao je Radovan Raičević.

Sudbonosno "da" ove jeseni planiraju da izgovore još tri para koja su već dobila posao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво