Produžen rok za prijavu potraživanja turista u agenciji S.A.B.

Nesuđeni putnici agencije S.A.B, koja je bankrotirala na početku leta, imaju novi rok do četvrtka, 13. septembra, da prijave potraživanja. Da podsetimo, agencija S.A.B. je imala polisu osiguranja kod osiguravajuće kuće DDOR Novi Sad.

Aleksandar Seničić, direktor Jute – Nacionalne asocijacije turističkih agencija, rekao je za RTS da oko 300 ugovora o putovanju nije do sada dostavljeno osiguravajućoj kući.

"Dobra namera osiguravača je da se svi oni koji su oštećeni prijave i iz tog razloga je delimično produžen rok, s jedne strane, a sa druge strane jedan dobar deo prijava nije u potpunosti ispunio sva očekivanja, dakle nije poslao dokumentaciju koja je kompletna", navodi Seničić.

Takođe, dodaje, dobra namera osiguravača je da i oni dobiju produženi rok da bi dostavili validnu dokumentaciju.

Prema njegovim rečima, još uvek se ne zna u kom će procentu putnici biti obeštećeni zato što se ne zna konačan broj oštećenih putnika.

"Očekujemo da to bude zaista najveći mogući u ovom trenutku. Taj podatak ćemo imati neposredno pre započinjanja isplate obeštećenja. Ona će bez odlaganja krenuti 14. septembra, narednog petka, a dan pre toga ćemo imati informaciju šta to konkretno znači za svakog pojedinačnog putnika koji se prijavio za obeštećenje", tvrdi Seničić.

broj komentara 0 pošalji komentar