"Digitalizacija Srbije ide brzim korakom"

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević prisustvovao je završetku projekta "Digitalizacija i multimedijalna prezentacija izložbi Prirodnjačkog centra", gde je poručio da u digitalizaciju idemo brzim koracima, te ocenio da će Srbija zaostatak na tom polju nadoknaditi u naredne dve godine.

Digitalizaciju Muzeja u Svilajncu pomoglo je Ministarstvo kulture, a Vukosavljević je rekao da će oni pomagati i dalje lokalne samouprave koje su i same opredeljene da napreduju.

Ministar je pomoć obećao i "Resavskoj biblioteci" i to za realizovanje projekata koji su u toku, a u Prirodnjačkom centru, koji je takođe posetio, rekao je da takav centar nema ni Beograd.

"Ovakve ustanove u celom svetu su turistički zamajac, to je naučna ustanova u kojoj i najmlađi i najstariji mogu da saznaju mnogo toga", primetio je ministar i ponovio da je to veliko postignuće jedne lokalne samouprave.

Predsednik opštine Predrag Milanović je na to rekao da lokalna samouprava nastavlja sa razvojem u svim segmentima.

"Lično sam ponosan na sve što je urađeno i nastavićemo istim putem i kada je u pitanju Prirodnjački centar, ali i biblioteka i Kulturni centar", naveo je MIlanović.

"Resavskoj biblioteci", koja ove godine obeležava 150 godina rada i postojanja i jedna je od najstarijih ustanova kulture u Srbiji, Vukosavljević je poklonio 12 knjiga "Istorija civilazacije - istočne civilizacije" Vila Đuranta, a biblitekarke su uzvratile knjigama u izdanju njihove biblioteke i pozivnicom za proslavu 150 godina biblioteke.

Adaptaciju bibiloteke je 2009. i 2014. godine novčano podržalo Ministarstva kulture, koje je podržalo i projekat Prirodnjačkog centra pod nazivom "Digitalni muzej".

A direktorka je Prirodnjačkog centra Sanja Đurđević Tanjugu izjavila da će uz podršku Turističke organizacije Srbije taj Centar biti na Sajmu turizma u Moskvi od 11. do 13. septembra, a za narednu godinu najavila je izložbu "Životinjski svet Afrike".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара