Saradnja Srbije i Južne Koreje u zaštiti životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan danas je u Seulu s ministarkom životne sredine Republike Koreje Kim Eunkjung potpisao Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine između dva ministarstva.

Kako se navodi u saopštenju srpskog ministarstva, potpisivanje memoranduma predstavlja šansu i temelje na kojima Srbija i Republika Koreja mogu razvijati kooperativne projekte u oblasti zaštite životne sredine, donošenju i izmeni zakona i propisa u toj oblasti.

Ministar Trivan učestvuje u Seulu od 5. do 7. septembra u radu konferencije Globalni zeleni centar (Global Green Hub Korea), koja je fokusirana na zelenu industriju i na kojoj su se okupili svetski ekološki lideri, s ciljem da se povežu i identifikujui mogućnosti buduće saradnje.

Na marginama Konferencije, održani su bilataralni sastanci delegacija Srbije i Republike Koreje, predvođene zamenikom ministra životne sredine Ćeon Gju Parkom, na kojima se razgovaralo o prioritetnim oblastima saradnje dve zemlje, posebno o investiranju u projekte upravljanja otpadom i otpadnim vodama, kao i u sferi kontrole aerozagađenja, zagaćenja od poljoprivredne delatnosti, remedijacije zemljišta i klimatskih promena.

U saopštenju se navodi da je Trivan inicirao saradnju univerziteta i naučnih institucija u oblasti prostornog i urbanog planiranja i razmene znanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво